Liefste Tante Nonneke,

Een leven is eenvoud en nederigheid, ten dienste van anderen. Het is weinig mensen echt gegeven. Bij jou was het een keuze, een overgave en geen opoffering.

We zullen je herinneren als een warme persoonlijkheid, sociaal, goedlachs, gul en altijd in de bres om anderen te helpen.

Een moderne vrouw ook, steeds mee met de laatste technologieën. Slim en fris van geest. Studeren, nieuw materiaal onder de knie krijgen, teksten uittypen, dat kende allemaal geen geheimen voor jou.

Met verjaardagen, Kerst en Nieuw en andere heugelijke gebeurtenissen mochten wij steeds een mooi kaartje met wijze raad ontvangen. Je bezorgde ons ook een kalender met alle verjaardagen van de familieleden op, zodat we deze zeker niet zouden vergeten.

Als er een feestje was, was je graag van de partij. Je genoot van het eten, de sfeer en de mensen om je heen. Je ogen blonken als je de kinderen bezig zag.

De trouwfeest van Inge en Pierre was het laatste feestje waarop wij je hebben mogen ontmoeten. Je was fier en tevreden dat al je oogappels in een warm en geborgen nest waren terechtgekomen.

Ik heb ook mooie herinneringen aan jouw feestjes in de woonkamer van de oude kliniek. Hoe we mee mochten met het karretje naar de keuken van het ziekenhuis. Waar we konden spelen met poppen waarvan jij de kleedjes met de hand had gemaakt.

Je was fier op het ziekenhuis en alles daarrond. Het nieuwe woonzorgcentrum, het winkeltje maar vooral op je levenswerk,het kinderdagverblijf.

Het valt me op dat als ik professioneel bij artsen langskom en over je praat, zij je allemaal kennen en bewonderen; zelfs de jongere garde.

Jij was van opleiding verpleegster, maar eigenlijk was je “nen halven doktoor”. Als er problemen met de gezondheid waren in de familie werd er dikwijls eerst naar jou gebeld of raad gevraagd.

Bedankt voor al die gebedjes die jij hebt gebeden en al de bougiekes die je hebt doen branden voor een goede afloop voor ons allen.

Je hebt je taak volbracht, je hebt de rust en de vrede van de Heer verdiend.

We zullen blijvend aan je denken, want in de geest van de familie leef je verder…

Elke en Dirk, Emma en Victor