Ik herinner me haar als een warmchristelijke vrouw, altijd vriendelijk, eerlijk en oprecht. Zuster Stephane kon goed vertellen, met de nodige humor, dat kon ik erg waarderen. Ze was mee met haar tijd, werkte graag met de computer, maakte teksten voor ons huiskrantje De Korenaar, dat vond ik heel knap op haar leeftijd. 

Zuster Stephane was haar hele loopbaan bijzonder actief, heeft altijd hard gewerkt voor het ziekenhuis, de woonzorgcentra en natuurlijk de kribbe. Ze was in alles wat ze deed enthousiast en gemotiveerd, ze straalde dat ook uit.

Ze had een bijzonder groot hart voor kinderen, was een echt familiemens, vertelde telkens ik haar zag vol overgave over de kleine Charlotte en Juliette die ze zo graag zag.

Ik herinner me zuster Stephane ook van de warme onderlinge babbels na vergaderingen, ze had altijd een klare kijk op de zaken, dat was een verademing.

Ik blijf haar dankbaar voor de nooit aflatende steun aan het woonzorgcentrum als zuster maar vooral voor haar trouwe vriendschap als mens.

Elke De Cuyper